Xitroom

Word opgesloten met je vrienden, familie of collega's en probeer binnen een uur te ontsnappen!

Stel je voor, je hebt op een avond met wat vrienden afgesproken in de stad. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming gaan jullie een ruimte binnen. Dan valt achter je de deur dicht. Je probeert 'm weer te openen, maar tevergeefs. Je bent met z'n allen opgesloten! Er begint een klok te tikken: 60 minuten om er uit te komen. En anders..?

Je kijkt om je heen. Het lijkt wel of je in de werkkamer van één of andere professor bent beland. Een groot bureau, een fauteuil, kaarten aan de muur, een bord met formules, en allerlei curiosa. Jij en je vrienden gaan op onderzoek uit. De deur is op één of andere manier elektrisch vergrendeld, en ernaast zit iets wat lijkt op een slot. Daar moet dus een sleutel voor gevonden worden.
De nieuwsgierigste uit de groep is de lades van het bureau al aan het inspecteren. Maar helaas, ze gaan niet open. Na enig speurwerk vindt iemand een sleutel. YES! Of toch niet..? Helaas, zo eenvoudig blijkt het niet te zijn; hij past niet op dat slot bij de deur.. Het is zo'n ouderwetse sleutel, van een hangslot ofzo. Misschien van dat kistje daar in de hoek. En ja hoor, klik, open! In het kistje zit een oude kaart, met wat tekens erop, en een stukje tekst. Wat zou dat betekenen..?
Al benieuwd hoe dit af zal lopen?

In Eindhoven bestaat nu de mogelijkheid om dit zelf met je vrienden of collega's te beleven. Een uniek, spannend en uitdagend spel, waarmee je jezelf en je groep op de proef kunt stellen. De weg naar buiten bestaat uit een aaneenschakeling van het oplossen van raadsels, het volgen van cryptische aanwijzingen, vinden van geheime vakjes en verstopte sleutels, en nog veel meer! Door middel van een goede samenwerking en de juiste denkwijze probeer je te ontsnappen uit deze Xitroom. En of dat lukt? Daar kom je maar op één manier achter..

Contactgegevens

Voorterweg 150
5611 TS Eindhoven
xitroom@gmail.com
http://www.xitroom.com/


Minimale leeftijd: 14

2 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

18,00 tot 30,00 euro per persoon (afhankelijk van het aantal personen)
Minimale leeftijd: 14

2 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

18,00 tot 30,00 euro per persoon (afhankelijk van het aantal personen)


Reviews

Review toevoegen

Oud en achterhaald

door Cissy (16-08-2018)

Oudste escaperoom van Nederland en dat is ook te merken. Als je al meerdere escape-rooms hebt gedaan dan merk je dat dezer room van clichés aan elkaar hangt. Voor beginners zal deze room misschien nog wel wat uitdaging bieden.


Saai

door Ymke (02-07-2016)

We waren binnen 20 minuten klaar.. Alles veel te voor de hand liggend. De uitleg werd beetje afgeraffeld.. Geen leuke introductie. En dan wel de volle mep betalen. Viel me reuze tegen met escape rooms die ik eerder heb gedaan. Echt een tegenvaller dus.


Gemiddelde kamer

door Willem (14-03-2016)

Eerste indruk van de kamer: een eenvoudig getimmerd hok. Leuke puzzels, maar erg voor de hand liggend. Een middelmatige ervaring. Niet slecht, maar het kan ook veel beter


Sfeervolle kamer met uitdaging

door Loes (02-10-2015)

Relatief kleine kamer met veel aankleding en mogelijkheid om te zoeken. Geen specifiek thema of verhaal, dus gewoon deur op slot en zoeken. Er wordt een beroep gedaan op verschillende oplossingsstrategieen en veel handelingen. Met verrassende wendingen, wat je nog meer motiveert om er uit te komen.


Zeer ingenieus!

door Nick (27-07-2015)

Hele leuke escaperoom! Net op tijd ontsnapt. Zit heel goed in mekaar, de kamer zelf is heel mooi afgewerkt en tenminste geen enge schrikeffecten. Hele aardige ontvangst ook! Thanks!!


vrij makkelijk en voor de hand liggend

door Elise (26-07-2015)

Na 25 minuten stonden we al buiten met het idee "was dit het al?" Vergeleken met bijvoorbeeld Bunschoten was de ontvangst veel magerder: Geen verhaal en kale omgeving. De dingetjes die moest oplossen waren allemaal vrij voordehand liggend, je eerste ingeving was eigenlijk altijd wel goed. Kijkend naar de andere tijden op facebook ontsnapt iedereen wel tussen de 30 en 45 minuten, niet echt een race tegen de klok dus.Review toevoegen


Voornaam:
E-mail:
Escape Room:
Sterren:
Beschrijf je bezoek in 1 zin:
Algemene ervaring: