Terug naar Lets Escape Enschede

Het jaar is 1986. De Space Shuttle Challenger desintegreert 73 seconden na de lancering. De wereld keek in shock toe…

Nu, 34 jaar later, komt de waarheid boven tafel.
De ramp met de Challenger is in scène gezet.

In werkelijkheid zijn de zeven dappere astronauten doorgevlogen naar Mars. Daar hebben ze data vergaard over de Rode Planeet.

Jij en je crew worden op 1 januari 2020 naar Mars gestuurd om die data veilig terug naar Aarde te brengen. Bewijs jij de wetenschap een dienst?

Let's science the shit out of this!!

De puzzels in deze kamer zijn zeer divers. Van high-tech tot old school-pen en papier. In combinatie met een aantal volwassen kunnen kinderen vanaf 12 jaar ook prima meedoen in deze kamer.

Minimale leeftijd: 12

2 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Normaal

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.




Reviews

Review toevoegen

Super

door Cary (06-10-2018)

Heel leuk en lastig gemaakt. Zeker de moeite waard!


Terug naar planeet aarde.

door Eline (04-07-2018)

Met een groep van 5 personen hebben we Ground Control to Major Tom gespeeld. Ternauwernood ontsnapt. We vonden de kamer dan ook niet voor de poes. Hij was wel erg leuk en dus niet makkelijk, maar best te doen (moet ook niet te makkelijk zijn). Had wel het gevoel dat je deze kamer het beste met 4 personen kan doen, want het is best krap. Leuke puzzels, veel variatie, en mooie aankleding. Je krijgt tips wanneer zij zien dat je vastloopt, dat waren er bij ons erg veel vergeleken met wat ik gewend ben, hoewel ze achteraf zeiden dat we zo weinig tips nodig hadden. Dat vond ik het enige minpuntje, liever zoveel mogelijk zelf uitvogelen, maar daar was deze kamer misschien wat te moeilijk voor ook (voor ons in ieder geval wel). Anderzijds moesten we ook vaak lachen om de tips die we kregen, dus het heeft ook wel wat, en leuk dat de organisatie ook helemaal in de rol zat (en bleef), ondanks dat ik me kan voorstellen dat hij zijn lachen moest inhouden. Normaal vind ik de kamer wat te prijzig, maar wij hadden een studentendeal. Ook de extra's die daarbij zaten vond ik best vrijgevig, daarmee dus een goede prijs/kwaliteit verhouding.


Spectaculaire kamer

door Marcel (12-11-2016)

De escaperoom was erg leuk en heel mooi gemaakt. Vooral de electronica die echt werkt is erg spectaculair. Dat in combinatie met erg leuke puzzels zorgt voor een verdiende 5 sterren.


Heel erg leuk

door Handige Harry (24-10-2016)

Met 5 personen wisten we net op tijd te ontsnappen uit de kamer. Een erg leuk spel met diverse opdrachten en puzzels voor jong en oud. Een echte aanrader!


Gave nieuwe kamer !!!

door Olaf (29-03-2016)

Inmiddels heeft Let's Escape een 3e kamer in het centrum van Enschede. Hij heet Las Vegas Hilton. Deze room hebben wij gisteren gespeeld. De room staat nog niet in het lijstje op deze site, vandaar dat ik de review onder een van de andere rooms post. Wij hebben de room gisteren gespeeld. Er moest uitgezocht worden welke 8 celebrities voor ons in de kamer geweest zijn. En wat ze voor ons achter gelaten hebben. Een leuk thema en veel originele en verschillende puzzels. We hebben ons prima vermaakt, de tijd vloog voorbij, maar hebben het wel gered. Daarna lekker een hapje gegeten in Eetcafe CP.


1 woord g e w e l d i g !!!

door Alexander (08-11-2015)

Gisteravond personeelsfeest gehad bij Let's Escape in Enschede. Alleen maar positieve reacties gehad. De kamers waren erg leuk maar toch ook wel lastig, de 60 min heb je echt nodig!! Tom bedankt voor de goede organisatie. Ook de combinatie met eten bij Central Park is een uitermate goede combinatie voor een persooneelsfeest of vrijgezellenfeest.


Tricky and a lot of fun

door Henrike (27-09-2015)

At the beginning we were not sure what we have to expect. We came in this room and had to find our way out of there with a lot of tricky tasks and questions. It wasn't easy at all but we had a lot of fun and it brought the group closer together. Can't wait to try out the other rooms.


Puzzels gecombineerd met een hoop lol trappen

door Marina (23-09-2015)

Ik weet niet zeker wie er meer lol heeft gehad: major Tom aan de ene kant van de porto achter de beeldschermen, of wij aan de andere kant in de space shuttle, maar het was in elk geval een goed bestede zondagmiddag! En nog op tijd terug op aarde ook ondanks dat er enkele deelnemers de escape room verwarden met "wie is de mol". De puzzels waren uitdagend genoeg om er even goed over na te moeten denken, maar wel te doen. Subtiele hints van Tom werden afgewisseld met flink kritisch commentaar op het moment dat we de boel aan het verzieken waren, wat de interactie erg leuk maakte. Wij gaan die andere kamer daar ook snel doen.


Heel tof!

door Mieke (21-09-2015)

Hele toffe kamer, zit van begin tot eind supergoed in elkaar! We zijn al aan het overleggen wanneer we de andere kamer ook gaan bezoeken :)


Ingenieuze puzzels, goed verhaal

door Jorik (21-09-2015)

De makers hebben duidelijk hun best gedaan om deze escape room vol te stoppen met creatieve en slimme puzzels. De tijd vloog voorbij!


Geniaal!

door Waimar (19-09-2015)

Erg gave kamer met ingenieuze puzzels. Eerste escape toom ooit maar op basis hiervan ga ik zeker de andere room die hier is ook een keer doen!


geweldige kamer, wil er nog zo één!

door Twan (19-09-2015)

Dit is de tweede escape room die ik met mijn vrienden heb gedaan. De kamer geeft een goede sci fi sfeer, en leuke puzzels. We willen zeker de andere kamer nog een keer proberen.


Bijzonder leuke ervaring!

door Martijn (18-09-2015)

Het was voor ons de eerste escaperoom, maar we hebben erg genoten van het avontuur, De kamer zelf was visueel bijzonder aantrekkelijk, met leuke gadgets en veel oog voor detail. Absolute aanrader!


Spannend en Uitdagend

door Floris (18-09-2015)

Met 4 vrienden de Ground Control to Major Tom room gespeeld, vanwege ons internationaal gezelschap in een Engelstalige versie. De kamer en het verhaal zitten erg goed in elkaar, met een spannende sfeer en uitdagende puzzels om de benodigde clues te vinden. Mooie manier om erachter te komen hoe goed je een team vormt met je vrienden! Al met al een super leuke middag gehad, en dankzij de goede locatie in het centrum konden we onze ontsnapping direct vieren op een nabij gelegen terrasje. Een aanrader!


Toffe ervaring!!

door Pauline Scheepbouwer (07-09-2015)

Dit was mijn eerste ervaring met een Escape Room, maar ik ga zeker weer!! Leuke ontvangst waarna een duidelijke uitleg volgde. We hadden 2 mensen die al eens eerder een escape room hadden gedaan, maar voor de rest was het de vuurdoop. Het was een uitdagende room (ground control to major Tom), maar we hebben het gered! Wat vooral erg leuk was, was dat Tom ook reacties gaf op dingen die er gezegd werden onderling. Dit maakte de sfeer ontspannen maar er werden geen tips weggegeven! Na onze ontsnapping werden we nogmaals meegenomen de room in om alle punten door te nemen. Tom liep alles stap voor stap met ons door waarbij er natuurlijk her en der wat punten uit werden gehaald waar we de mist in gingen, maar ook de pluspunten werden benoemd. Dit alles ging uiteraard weer gepaard met een goede dosis humor. Na alle feedback werd ons een bittergarnituur aangeboden bij Central Park, waar we uiteraard ons avontuur nog even heerlijk onderling hebben besproken. Ik ben nu al benieuwd naar kamer nr 2!! Let's Escape!


Gezellig, uitdagend en een erg leuke ervaring

door Lisette (07-09-2015)

Afgelopen weekend voor het eerst kennis gemaakt met een escape room (en met succes)! Ik zat met mijn groepje in de 'ground control to major Tom'. Vooraf werd duidelijk uitgelegd wat de bedoeling was en Tom wist het verhaal goed over te brengen. De aankleding van de escape room maakte de beleving extra goed. De opdrachten om codes te kraken waren uitdagend, waardoor soms een kleine hint nodig was. Het was grappig om te merken hoe je overal iets achter gaat zoeken. Tom keek en luisterde mee en reageerde hier en daar op onze acties. Dit werkte op onze lachspieren en maakte ons nog fanatieker. Wat erg leuk was, was dat Tom ons na die tijd opnieuw mee de escape room in nam om ons te vertellen wat er goed en fout ging (met de nodige humor). Na de feedback werd ons een bittergarnituur aangeboden in café central park, zodat we er met de groep nog over konden napraten. Al met al een super ervaring en een aanrader om eens te gaan doen! Ik ben in ieder geval benieuwd naar de andere escape room van Let's escape.


Verbazingwekkend

door Jack (27-07-2015)

Met 4 vrienden voor het eerst de beleving aangegaan. Oude Markt is een vast stekkie vanwege mijn werk in de lokale horeca. Een team intern bij elkaar krijgen was dan ook makkelijk. Met de moeilijksheid graad van de pubquiz (zelfde eigenaar) in ons achterhoofd werden we toch overrompeld met wat er moest gebeuren. Na een korte poos als een kip zonder kop lopen kwamen wij door de puzzels als team uit. De spanning die we daarbij kregen was fenomenaal. Aankleding was geweldig. Al merk je dat men nog druk in aanbouw en verbouwing is. Misschien juist daarom extra leuk vooral als wij voor de volgende kamer nog gaan. Prijs is net zoveel als een leuk avondje uit met vrienden dus absoluut niet door tegenhouden. Daarnaast is lekker happen of borrelen gewoon in de buurt.



Review toevoegen


Voornaam:
E-mail:
Sterren:
Beschrijf je bezoek in 1 zin:
Algemene ervaring: