Gajes in de bajes

De real-life escape room is gevestigd in de oudste cellulaire gevangenis van Nederland gelegen in de binnenstad van Utrecht. Laat je opsluiten, ervaar hoe het is om achter slot en grendel te zitten en probeer binnen een uur te ontsnappen met behulp van je medegevangenen.

De cel is zo ingericht dat je met behulp van hints, tips en tricks steeds dichter bij je escape komt. Gebruik je eigen kennis en inzicht, vertrouw op je lotgenoten en werk goed samen! Perfect voor vrienden, familie, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en andere groepsactiviteiten.

De escape room is gebaseerd op het verhaal van Gerrit Boef. Gerrit is een historisch figuur die in zijn leven vele malen heeft ingebroken maar ook een meester was in uitbreken! Tijdens het spel word je ondergedompeld in het verhaal van Gerrit Boef die ook uit deze Utrechtse gevangenis wist te ontsnappen.

Gajes in de Bajes hecht veel waarde aan de theatrale aspecten rondom het spel. Hierdoor word je in het verhaal gezogen en is de ervaring levensecht. Het verhaal van Gerrit Boef en de Wolvenburg gevangenis is zo realistisch mogelijk in het spel verwerkt.

Op basis van grondig onderzoek in het Utrechtse archief hebben we een spel ontwikkeld waarin jij in de huid van een gevangene kruipt en wordt opgesloten door onze cipier! Ervaar, voel en beleef!





Contactgegevens

Wolvenplein
3512 CK Utrecht
escaperoom@gajesindebajes.nl
http://gajesindebajes.nl/


De Gevangenis Cel 1

Minimale leeftijd: 16

3 tot 18 personen

Moeilijkheidsgraad: Normaal

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

80,00 tot 100,00 euro totaal per game





Reviews

Review toevoegen

Gevaarlijk grappig!

door Sybrich (23-10-2017)

Met een groepje van 4 begaven wij ons richting de gevangenis om ons onder te laten dompelen in een wereld waar we nooit eerder kennis mee gemaakt hadden. Met 2 ervaren- en 2 minder ervaren spelers waren we een fantastische aanvulling op elkaar in deze zoektocht naar de ultieme ontsnapping! Verrassende aspecten, prachtig acteerwerk van de cipier en hilarische momenten (vooral onder druk) maakt dat dit een gedenkwaardig uitje is geworden!


Net echt

door Leonie de Zwaal (19-04-2017)

Afgelopen vrijdagavond met ons afdelingsuitje van werk op bezoek geweest bij Gajes in de Bajes. Na een informatieve rondleiding werden we in oranje pakken gehesen en stevig aangepakt door een gevangenisbewaarder, Het was hilarisch maar toch zoals je zou verwachten. Het spel zelf was uitdagend en leuk. Gelukkig op het nippertje ontsnapt (59:32). We hebben nog lang nagepraat over het spel bij een cafe om de hoek.


Leuk maar jammer dat er dingen stuk waren.

door Saskia (27-01-2017)

Eigenlijk is het best een leuke escaperoom. Het draait wel alleen om cijfers en dat had wel wat afwisselender gekund. Doordat er twee items stuk waren konden we nooit achter de oplossing komen. Heel jammer want als ze het gecontroleerd hadden, was het niet nodig geweest. Het staat en valt er toch wel mee. Toch een leuk uurtje gehad in de Bajes. Mooie plek.


Uitdagend bedrijfsuitje!

door R (14-10-2016)

Voor ons dagje uit met 9 medewerkers was dit een leuke activiteit. Samenwerken, wedstrijdelement, spanning en dat in een echte gevangenis! Leuk spel, mooie locatie...


Erg leuke ervaring 😄

door Mireille (10-10-2016)

Vonden het allemaal erg leuk. Goede opdrachten en het feit dat je in een echte cel met pak aan maakt het helemaal af. Vonden de opdrachten erg goed bedacht. Voordat we de escape room ingingen hebben we nog een rondleiding gehad deze was ook erg interressant en leuk gedaan. Wij hebben een top dag gehad!


Unieke setting, rommelige puzzels

door Simon (12-01-2016)

De omgeving van de oude gevangenis is erg uniek. Het opsluiten in de cel en het rollenspel eromheen maakt het een bijzondere ervaring. Helaas is de escaperoom zelf nogal beperkt en zijn de puzzels rommelig, De eindoplossing ligt in een centrale puzzel die direct bij binnenkomst duidelijk is en niet elke puzzel hoeft gehaald te worden om uit de kamer te komen, daarnaast was de manier van afronden een anticlimax. Gezien de vele escaperooms die de puzzels een stuk beter aanpakken is dit imho alleen een aanrader als je de setting bijzonder genoeg vindt.. Het zijn wel punten die te verbeteren zijn dus kan dit nog een hele gave escaperoom worden als ze wat creatiever met de puzzels worden.


Puzzel én actie

door Ruben (29-09-2015)

Deze escape room is op een gave locatie. Alleen dat is al de moeite van het bezoek waard. De locatie maakt het verhaal echter vrij simpel. De puzzels hebben vaak hetzelfde doel. Wel leuk dat er ook een actie-element in zit. Het verhaal mag nog wel wat coherenter. Al met al een leuke ervaring mede dankzij de aardige jongens die het leiden.


Geweldig

door Loes (28-09-2015)

Super leuke escape room, in een mooi pand. Geweldige ervaring !!


Erg leuke ervaring

door Bauke (28-09-2015)

Alleen al voor de locatie de moeite waard om te bezoeken. Het verhaal sluit perfect aan op de locatie en biedt genoeg uitdaging om je een uur te vermaken. Verder wordt het geheel begeleidt door enthousiaste hosts.


Spannend tot het laatste moment!

door Liesbeth (28-09-2015)

Deze Escape Room zit goed in elkaar, superbijzondere omgeving. Wij speelden met twee teams tegen elkaar, dat maakte het extra spannend.


Spannend en best moeilijk, mooie ervaring

door Mich (21-09-2015)

Van begint tot eind genoten. Ontvangst was netjes, uitleg duidelijk en het spel zit goed in elkaar. Dat het in een echte gevangenis is, maakt het extra goed. De beleving begint al voor dat je werkelijk met het spel begint. Ik heb een paar escape rooms gedaan en dit is tot nu de leukste die ik ken.


Een echte ontsnapping is mogelijk!

door Ton (21-09-2015)

Geweldige setting met een gevoel van authenticiteit! Doen!


Onwijs leuk om te doen en heel knap bedacht!

door Tessa (21-09-2015)

Gajes in de Bajes is de ultieme activiteit met vrienden/collegae/familie! Het is ontzettend leuk om te doen en de setting van deze escape room - een oude gevangenis in hartje Utrecht - maakt het enorm bijzonder!


leuk, spannend en frusterend als het je niet lukt

door Marloes (21-09-2015)

Erg leuk, jammer dat we er niet uitgekomen zijn.


Spannend en hilarisch

door Yolanda (17-09-2015)

Met 4 vriendinnen zijn we afgelopen weekend naar de gevangenis geweest. We zijn helaas niet ontsnapt maar het was echt hilarisch. Leuk spelletje met best moeilijke opdrachten. Pas op voor de bewaker trouwens want die is want die is best eng!


Unieke ervaring en beleving

door Peter (16-09-2015)

Wat een locatie, wat een tof spel en wat een toffe lui. Van begin tot het einde genoten met mijn ouders en broertjes. Een aanrader voor iedereen die met een groep opzoek is naar wat leuks!



Review toevoegen


Voornaam:
E-mail:
Sterren:
Beschrijf je bezoek in 1 zin:
Algemene ervaring: