Locks and Keys

Op dit moment hebben we drie kamers.

De eerste kamer heet "Het geheim van Schrobbelèr".
Schrobbelèr, een Brabantse traditie, die in de jaren '70 ontstond in de oude werkkamer van Jan Wassing.
Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij bestaande dranken, aangevuld met homeopathische middelen en kruiden, tot hij iets vond dat zijn maag kon verdragen. En het bleek nog lekker ook. Vanuit zijn befaamde oude werkkamer, ontstond de kruidenlikeur zoals wij die nu kennen.

Trots als Jan was op zijn recept wilde hij het recept met niemand delen, bang dat het werd nagemaakt. Helaas is Jan overleden zonder ooit zijn recept te delen. Het recept is omhuld in mysterie en er wordt beweerd dat het recept nog altijd ergens in zijn werkkamer verstopt ligt. Treed binnen in zijn oude werkkamer en ontrafel het geheim van Schrobbelèr.

De 2e kamer "De Bank" is beveiligd met een high-tech beveiligingssysteem.
Er gaan geruchten dat deze zwaar beveiligde bank vol geladen ligt met allerlei rijkdommen. Dit gerucht is als een lokroep voor gelukszoekers en al vele groepen hebben een aanval op onze kluis gewaagd. €155.983 Is momenteel het meeste wat een groep buit heeft kunnen maken.

Ook is in de bank een echte geldprijs te stelen wat echt weer uniek is in Nederland! Er zijn al groepen geweest die meer dan € 900,- echte euro's buit hebben gemaakt. Dus waar wacht je nog op...?

Denk je dat jij het met jouw team beter kan? Kunnen jullie het beveiligingssysteem omzeilen en zo veel mogelijk buit maken?

De 3e kamer is Boshut 17.
Lea en Bram Brouwer woonden aan de rand van de stad. Samen hebben zij twee dochters, Thirza (9) en Lydia (12). Thirza en Lydia zijn twee handen op een buik. Samen zetten zij zich af tegen de religieuze opvoeding van hun ouders.

Lea en Bram leefden samen met hun dochters een teruggetrokken bestaan. Ze hadden geen behoefte aan contact met de rest van de buurt. Hetzelfde gold voor beide dochters. Ze trokken voornamelijk met elkaar op en hadden op school geen vrienden. Ze werden vaak gepest waardoor ze in de loop der tijd steeds meer tot zichzelf zijn geraakt.

Op 2 december 1982 werden zij op school niet meer gezien. Nadat beide dochters een week niet op school zijn geweest, besluit het bestuur van de school bij het ouderlijk huis langs te gaan. Er blijkt niemand thuis te zijn. Er gaan nog twee volle weken voorbij voordat op 16 december 1982 de politie ingelicht wordt door het schoolbestuur.

Er wordt een flinke zoekactie op touw gezet. De zoekactie gaat drie lange slopende maanden door en wordt uiteindelijk zonder succes gestaakt.

Meer dan een half jaar later stuiten twee jongens per toeval op een boshut diep in de bossen van Tilburg. De boshut is gebouwd van grote boomstammen en valt compleet weg tegen de achtergrond. Het complete gezin wordt dood aangetroffen in de boshut. Naast de deur hangt een bordje met nummer 17

Alle vier de gezinsleden liggen roerloos rondom een ouijabord in de hut. De politie start direct een onderzoek naar de dood van het gehele gezin. Tot op heden is echter nooit naar buiten gebracht hoe en waarom het gezin is gestorven.

Na anderhalf jaar is het onderzoek stopgezet en de boshut weer vrijgegeven. De bizarre dood van familie de Brouwer blijft een macabere onopgeloste zaak.

Boshut 17 is de nieuwste escape room van Locks&Keys Escaperoom. Dit is niet zomaar een escape room, maar dit is de engste escape room van Nederland! Om de kamer te betreden moet je 18 jaar of ouder zijn, geen hartklachten, epilepsie of PTSS hebben of zwanger zijn, ook voor mensen met claustrofobie is de kamer niet aan te raden.





Contactgegevens

Besterdring 225A
5014 HK Tilburg
06 - 31 55 57 44
info@lockskeys.nl
http://www.lockskeys.nl


Openingstijden

Een kamer is te boeken op maandag t/m zondag van 10:00u tot en met 23:00u op elk heel even uur. Dus om 10:00u, 12:00u, 14:00u, 16:00u, 18:00u, 20:00u, 22:00u.



Het geheim van Schrobbelèr

Bij Locks & Keys escape room heb je nu de unieke mogelijkheid om terug te gaan naar het begin. Daar waar de oorsprong van Schrobbelèr ligt. Uitgevonden door Jan Wassing, als alternatief voor sterke dr...
Meer info en reviews


Minimale leeftijd: 12

2 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

17,50 tot 30,00 euro per persoon (afhankelijk van het aantal personen)




De Bank

thriller door bij Locks & Keys in Tilburg een bank te overvallen. ‘De Bank’ is een van onze twee escape rooms waar je door middel van het spelen van spellen, het oplossen van vraagstukken en het vinde...
Meer info en reviews


Minimale leeftijd: 12

2 tot 8 personen

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

17,50 tot 30,00 euro per persoon (afhankelijk van het aantal personen)




Boshut 17

Boshut 17 is de nieuwste escape room van Locks&Keys Escaperoom. Dit is niet zomaar een escape room, maar dit is de engste escape room van Nederland! Om de kamer te betreden moet je 18 jaar of ouder ...
Meer info en reviews


2 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Je hebt 6 minuten om de kamer uit te komen.

17,50 tot 30,00 euro per persoon (afhankelijk van het aantal personen)






Reviews

Review toevoegen

Creatief en eng!

door Rosanne (25-10-2017)

Ik heb deze kamer samen met vier anderen gespeeld en stond vooral verbaasd van de originele puzzels! Normaal zie je in escape rooms veel sloten met codes of sleutels, maar in deze kamer zitten ook heel veel ander soort puzzels. Ik vraag me af hoe ze deze puzzels ontwikkeld hebben, want het is echt geniaal! Erg verrassend. Daarnaast is het verhaal angstaanjagend. De geluiden en licht effecten maken het extra spannend en op het einde worden je de stuipen op het lijf gejaagd! Het personeel is erg service gericht en het verhaal werd vol beleving toegelicht. Fijn!


spannend en voor herhaling vatbaar

door Rosanne (25-10-2017)

Ik heb de Bank twee keer gespeeld. Een keer met vrienden en een keer met mijn gezin. De eerste keer vond ik het zo vet dat ik mijn gezin mee heb genomen om het nog eens te spelen. Het leuke aan deze kamer, in tegenstelling tot andere kamers, is dat je hem vaker kan spelen. Er zitten ontzettend veel puzzels in en het is de bedoeling om zo veel mogelijk geld te stelen. Omdat wij de eerste keer ongeveer 45.000 euro hadden gestolen en de highscore op zo'n 120.000 euro stond, wist ik dat er nog veel meer te behalen was. Graag speel ik de Bank nog eens voor de derde keer en hoop dan de jackpot eruit te kunnen halen! Het einde is trouwens geweldig. De muziek zorgt voor een super spannende sfeer waardoor iedereen als een kip zonder kop door de kamer rent en helemaal buiten adem de kamer uit rent haha!


Verrassend!

door Rosanne (25-10-2017)

Samen met mijn vrienden ben ik in 63 minuten ontsnapt. Leuk aan deze kamer is dat je langer dan een uur mag spelen en je dus echt waar voor je geld krijgt. Er zit een leuk verrassingselement in deze kamer wat de kamer echt een 'wauw' factor geeft. De puzzels volgen logisch op elkaar, maar ondanks dat moet je wel zelf de logica vinden. Een moeilijke en dus leuke kamer!


Complex

door Jasper (19-10-2016)

14 escape rooms gedaan en deze verbaast. En verwart. De Bank is een uitdagende escape room waar je terug kunt komen en dat ga ik / gaan we doen ook. Want de uitdaging is en blijft er vooralsnog!


Aanrader, ook voor 2 of 3 personen

door Remko (18-10-2016)

Weer eens wat anders dan de standaard escape room. Spannend thema, leuke puzzels en door de opzet ook goed te doen als je met 2 of 3 personen bent.


Spannend en veel leuker dan vooraf verwacht

door Lisanne (18-10-2016)

Door de setting en het verhaal met de tijdsdruk een spannende escape. Leek me vooraf niet zo leuk dat je voor zoveel mogelijk waarde gaat in plaats van ontsnappen, maar bleek verrassend leuk om te doen. Eerst paar grote puzzels oplossen en dan met zijn allen zoveel mogelijk kleinere puzzels nog snel kraken terwijl de tijd wegtikt... En altijd leuk dat we bijna de highscore verbeterd hebben!


Lekker puzzelen, leuk Tilburgs thema!

door Lisanne (18-10-2016)

Lekker wat verschillende puzzels / methoden zodat iedereen bezig blijft en met enkele verrassingen gedurende de escape.


echt een aanrader; zit geweldig in elkaar!

door Wendy (17-10-2016)

hele leuke ervaring! Zou super leuk zijn om de nieuwe escaperoom te mogen testen!!


Super ervaring!

door Celine (15-10-2016)

Binnenkort komen we terug voor de Bank! Super leuke ervaring! Echt een aanrader!


Top ervaring!

door Tobias (15-10-2016)

Leuk! Eerste ervaring met een escape room. Erg leuk dat we totaal zonder plan redelijk snel het recept hadden! Jammer dat een schrobbelèr op het einde ontbrak... ;-)


Tof!

door Dorien (15-10-2016)

Erg tof om te doen! In 50 minuten alles gekraakt. Aanrader!


Supervet

door Teun (15-10-2016)

Eerste escaperoom ervaring. Vond het supervet. Wij waren volop bezig, compleet ongestructureerd, en daardoor hadden we een tijd van 50minuten. Dat is blijkbaar heel snel, maar het record van zo'n 48minuten hadden we net niet gehaald. Maar wij voelen ons sowieso helden!


Toffe avond!

door Sarike (13-10-2016)

Een heel leuke kamer die goed thematisch in elkaar zit. Veel losse elementen die samen een oplossing tot iets nieuws zijn. Je hoeft niet op een kluitje op elkaar te gaan wachten. Leuke verscheidenheid aan puzzels, niet steeds dezelfde slotjes en hetzelfde ritme in oplossen. Ook fijn dat er de gelegenheid is om daar samen nog een drankje te drinken.


Erg leuk, mooie raadsels

door Jaitske (09-10-2016)

Erg leuk! de raadsel die in de room zijn, erg goed bedacht. Erg benieuwd naar de andere rooms. Wordt vervolgt!


Heftig

door Mike (09-10-2016)

Je hebt echt gevoel dat je snachts een bank in loopt en overvalt. Puzzels waren creatief en pittig om op te lossen.


Een echte breinbreker

door Thijs (09-10-2016)

Een leuke kamer met genoeg te doen voor 6 man. Makkelijke tot hele moeilijke puzzels, een hoop uitdaging en veel sensatie


Spannend

door Marieke (09-10-2016)

Ik heb samen met 6 familie leden de bank gedaan. Het was heel tof. In het donker met zaklampjes alle hoekjes ontdekken, veel puzzels oplossen, sleutels zoeken om daarmee de kluisjes openen en met zo veel mogelijk geld het pand verlaten. Het is een aanrader!


Een leuke ervaring met de familie!

door Laura (09-10-2016)

Zeker een aanrader als familie uitje. Inplaats om te ontsnappen is nu je doel in te breken door samen bij de kluis te komen en de buit uit de laden te halen.


Een echte aanrader !!!

door Julie (03-10-2016)

Goede escape room, niet zoals de anderen. Hier moet je zoveel mogelijk geld stelen i.p.v. ontsnappen. Puzzels zijn zeer verschillend en niet altijd even makkelijk. Wij hebben een top uurtje gehad, die echt voorbij vloog!


Een Escape room die weer eens wat anders is

door Ruud (02-10-2016)

Door de orginele insteek was deze escape room echt heel gaaf. We waren naderhand nog aan het discussiëren over de kluizen die we niet konden openen en nog hoe we die zouden kunnen openen voor een hogere score! Echt de moeite waard dus.


Lekker snel puzzelen!

door Pieter van der Wulp (02-10-2016)

Een kamer die lekker vlot doorloopt. Veel korte en vlotte puzzels die goed op te lossen zijn. Leuke escape room. Een aanrader (ook voor beginners).


Goed in elkaar gezet

door Stijn (02-10-2016)

Erg leuk spel met veel sloten erin en veel leuke puzzels


Spannend

door Anne (02-10-2016)

Een bijzonder inventieve kamer met ontzettend veel leuke wendingen. Echt een aanrader, evenals het drinken een gezellig drankje aan de bar!


Leuke en unieke ervaring!

door Mike (01-10-2016)

Leuk om een keer te doen, aanrader!


So much fun!

door Julie (15-06-2016)

Great escaperoom with lots of surprises. Great story behind it all and you can see that the makers sure had a great eye for details!


Fantastisch

door Isis (09-06-2016)

Deze kamer overtrof al mijn verwachtingen! Wat een toffe kamer! Het verhaal zit super goed in elkaar. Ik vind dit echt een aanrader, voor jong en oud!


Een kamer vol verassingen

door Max (08-06-2016)

Super gave kamer over een lekker drankje. Wat wil je nog meer ;) de opbouw van de kamer is super en zit vol verassingen die het continue leuk houd!


Heeele leuke kamer met een goed verhaal!!!

door Max (08-06-2016)

De bank is kamer die ik persoonlijk anders vind als de andere escape rooms. Het idee dat je moet inbreken in plaats van escape spreekt mij zeer aan.


GEWELDIG

door Marieke (08-06-2016)

Een erg unieke ervaring met veel verrassingen. Door de diepgang word je zelf onderdeel van het verhaal. De puzzels waren erg origineel en leuk om samen te werken. Het ontvangst was erg vriendelijk en de uitleg erg fijn. Zeker een aanrader!


Leuk en goed opgezet

door Pim (20-03-2016)

Zeer leuke kamer, met leuke puzzels, en sommige laten echt je hersens kraken. Al met al een geweldige ervaring


Fantastisch

door Mara (14-02-2016)

Wat een vernieuwend concept. Je hebt een uur de tijd om zo veel mogelijk geld te stelen. Maar een uur is veel te kort. Ik wilde meteen weer terug om het nog eens te proberen. En het leuke is dat deze kamer ook echt meerdere keren te spelen is. Dat ga ik zeker doen.


Toffe variatie op andere escape rooms

door Thijs (29-01-2016)

Wij zijn echte escape room liefhebbers, en hebben er al veel gedaan. Het leuke aan deze escape room (De Bank) was dat je het volle uur kon gebruiken om een zo goed mogelijke score neer te zetten. Een leuke afwisseling met rooms waar je een zo goed mogelijke tijd probeert neer te zetten.


Leuk en erg leuk om uit te zoeken

door Ivo (29-12-2015)

Leuke test om samen te werken en op te lossen. Hangt een goede en fijne sfeer. Een leuke mix tussen professioneel en joviaal. Ik kijk ernaar uit wanneer ze nieuwe kamers hebben!


Ik wil nog een keer!

door Pim (25-10-2015)

Hele gave kamer, met vette technische snufjes! Veel oog voor detail, je moet echt overal kijken. Alle objecten/zaken hebben wel een reden. Ik wil nog een keer om nog meer buit en puzzels te halen!


spannende ervaring om bij een bank in te breken.

door Michael (25-10-2015)

Kamer 2, de bank, gedaan. Erg mooi gebouwd en de beleving is super. Vanaf het begin tot het eind wordt de spanning opgebouwd. Erg leuke puzzels die bij het thema aansluiten. Je moet ervoor zorgen dat je binnen het uur met je gestolen buit weer buiten staat maar het is moeilijk te weerstaan om dingen achter te laten. Eenmaal buiten wordt alles dat je meegenomen hebt geteld en hopelijk heb je daneen highscore. Zeker een aanrader!


Goed met verbeterpunten

door Michel (20-09-2015)

Leuke kamer, maar mag van ons wel spannender. Dat enge wat je bij (sommige) andere escape rooms hebt hoort er vinden wij toch wel bij om de spanning echt op te laten lopen. Ik kan me voorstellen dat de puzzels voor sommige mensen te lastig zijn. Verder prima in elkaar gezet!


Geweldig

door Manon (17-09-2015)

Voor herhaling vatbaar


Super leuk!

door Werthers en aanhang (12-09-2015)

Erg gaaf om te doen! Was voor ons de eerste keer, maar het is gelukt! Leuke puzzels en raadsels


Sfeervolle Escaperoom met toffe verrassingen

door Pim (16-08-2015)

Een hele gave Escaperoom, die goed doordacht en uitgewerkt is. Doordat de puzzels/opdrachten goed bij het thema passen is de beleving optimaal! Het uur vliegt voorbij, het ons gelukt het mysterie op te lossen (met nog maar een minuut op de klok) Ik kan niet wachten tot de 2de kamer klaar is!


Fantastische kamer met leuke verassingen!

door Mara (07-08-2015)

Hele leuke uitdagende kamer. Voor zowel een ervaren als beginnend speler een leuke verassende room. Het verhaal en de details maken het helemaal compleet. Daarnaast fijn dat er een mogelijkheid is voor een drankje en kletspraat aan de bar!


Originele uitdagende ervaring

door Bram (07-08-2015)

Leuke kamer waarin je uitdagende puzzels oplost waarvan een aantal je meenemen in het thema van de kamer. Het was mijn eerste escape room en ik kan niet wachten tot hun tweede kamer opent!


Helemaal in een andere wereld..

door Rob (05-08-2015)

Erg leuke escape room met veel aandacht voor details en storytelling. Puzzels zitten knap in elkaar en hangen ingenieus samen. Leuke verrassingen die ik natuurlijk niet ga verklappen! (of zeg ik nu al teveel :0) Aanrader!


Geweldig om te bouwen

door Bob (23-07-2015)

Veel plezier met het kijken hou spelers onze kamer beleven.



Review toevoegen


Voornaam:
E-mail:
Escape Room:
Sterren:
Beschrijf je bezoek in 1 zin:
Algemene ervaring: