Clever Cat Escapes

Voor wie nog nooit van het fenomeen heeft gehoord, zullen we uitleggen wat een escape room is.

Kort gezegd is het een kamer waarin je opgesloten wordt en waaruit je probeert te ontsnappen. Dat lijkt misschien simpel, je hoeft alleen maar even de sleutel te zoeken en klaar ben je. Maar, deze sleutel is goed verstopt. En om hem te vinden, moet je diverse puzzels en raadsels oplossen, geheime bergplaatsen vinden en sloten openen. Alleen dan zul je kunnen ontsnappen. De vraag is, lukt dit je ook nog binnen de gestelde tijd? En vind jij alle geheimen die de kamer bevat?

Een beetje logisch kunnen denken is mooi meegenomen, maar je moet ook kunnen samenwerken en dingen uit handen kunnen geven. Je probeert tenslotte samen met je groep(je) te ontsnappen, alleen gaat het je sowieso niet lukken.





Contactgegevens

Terschellingpad 2
2036 KH Haarlem
info@clevercatescapes.nl
http://www.clevercatescapes.nl


De Kamer

Je wat vreemde buurvrouw heeft je gevraagd of je morgen haar vogeltje eten wilt geven omdat ze een dagje weg is. Ze vraagt je om vanmiddag even langs te komen om je wat instructies te geven. Wanneer je naar de voordeur van haar appartement loopt, zie je dat deze open staat. Enigszins gealarmeerd open je de deur verder en stap je naar binnen.
BAM
De deur slaat achter je dicht. Je kijkt rond en ziet een scherm met daarop een bericht:
‘Succes met het ontsnappen!
De tijd loopt.’


Denkend aan het thema van het oude vrouwtje, zal er niet alleen een oude leunstoel en een koekoeksklok in de kamer te vinden zijn, maar zullen de muren behangen zijn met bloemetjesbehang, op de vloer ligt een versleten vloerkleed, op kasten staan vergeelde foto’s van vroeger en op het bijzettafeltje ligt een gehaakt kleedje. Op de achtergrond hoor je het geluid van oude radio-uitzendingen met wat gekwetter van het vogeltje tussendoor. De glas-in-loodplafondlamp geeft een gedempt licht en wanneer je de staande lamp aanzet, blijft het alsnog wat schemerig in de kamer. Zie je het voor je? Ook de puzzels zullen in dit thema passen. Zodat wanneer je in de kamer bent, je niet meer in een willekeurig pand staat, maar in de woonkamer van het oude, licht gestoorde, vrouwtje.



Minimale leeftijd: 12

2 tot 7 personen

Moeilijkheidsgraad: Normaal

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

46,00 tot 126,00 euro totaal per game





Reviews

Review toevoegen

Amateuristisch

door Team Foursome (22-01-2017)

Clever Cat Escapes, de Vliegende Hollander Escape Room gedaan. Op zijn zachts gezegd was deed de hele ervaring heel amateuristisch aan. Hoe vriendelijk de ontvangst ook was. De spelleider was slecht te verstaan en was nu niet echt een visitekaartje voor het bedrijf. Vieze, niet passende en stukende kleding is niet iets waar je klanten mee zou willen ontvangen. Ook het feit dat ze na afloop ons liet zitten in de wachtruimte waarbij ze zelf de kamer al ging opruimen....zou je niet eerst netjes van je gasten afscheid moeten nemen? Of op zijn minst ons iets aanbieden. Foto wordt gemaakt, ja met onze eigen mobiele telefoon :-( Dan de kamer, sommige puzzels waren uitstekend bedacht en uitgedacht, complimenten daarvoor. Maar de kamer is zo slecht verlicht dat sommige puzzels gewoon niet te doen zijn. Volgens de spelleider wordt daar aan gewerkt maar wij hebben er niets meer aan. Al met al is deze 6de Room die wij doen onze slechtste ervaring geweest. Waaruit volgens ons maar weer blijkt dat niet iedereen zomaar een Escape Room kan bouwen en niet iedereen zomaar spelleider kan zijn. O ja, voor ik het vergeet, toen wij al in Haarlem waren kreeg ik een e-mail op de PC thuis met bevestiging, 7 min voor tijd, met routebeschrijving. Toen zaten wij al lang en breed binnen bij Clever Cat, niet echt Clever lijkt me.


Goede eerste kamer

door Florine (15-02-2016)

Hoewel ik al eerder een escaperoom bezocht was dit voor mijn vriendinnen de eerste keer. Leuk opgezette kamer en de puzzels waren ontzettend leuk. In vergelijking met de andere kamers die ik heb gedaan wel wat makkelijker, wat het een goede eerste ervaring zou kunnen maken!



Review toevoegen


Voornaam:
E-mail:
Sterren:
Beschrijf je bezoek in 1 zin:
Algemene ervaring: