Escaperoom voor de Vrijheid - Aalten

Stel je voor: Je land is bezet. Overal zie je soldaten van een ander land. Zij hebben het voor het zeggen. Je kunt ze nauwelijks verstaan; ze spreken een andere taal. En niet alleen met hun mond. Ze denken anders. Over rechtvaardigheid. Over gelijkheid. Over waarheid.

Je wilt tegen ze zeggen dat ze ongelijk hebben. Dat ze onrechtvaardig zijn. Dat zij niet mogen beslissen over het geluk en het leven van andere mensen. Maar je hebt snel geleerd dat je dat niet moet doen.

Elke dag hoor je over mensen die doodgemaakt zijn door deze soldaten. Gewone mensen als jijzelf: de schoolmeester, omdat hij niet wilde dat die soldaten de school in bezit namen. De bakker, die betaald wilde worden voor het brood dat ze van hem mee namen. De buurvrouw, die boos werd omdat lachende soldaten een jong meisje meesleurden…

En nu ben jij aan de beurt.

Contactgegevens

Markt 14
7121 CS Aalten
06-45068051
info@escaperoom-aalten.nl
http://escaperoom-aalten.nl/


Openingstijden

Van Maandag t/m Zondag 10.00-21.30 uur
Reserveren in betreffend tijdslot, in overleg afwijkende tijden mogelijk.Escaperoom voor de Vrijheid

Wanneer je deze Escaperoom binnentreedt heb je aan de deur met je vrijheid betaald. Wat je hier zal tegenkomen zijn de vraagstukken en de dilemma’s die iedereen zal tegenkomen wanneer hij of zij moet vluchten. Als je kiest om te vluchten uit jouw wereld moet je afstand doen van wat je kent en weet. Je zult alles op alles moet zetten om staande te houden in je nieuwe situatie. Het komt er nu op aan dat je inzicht hebt in je nieuwe situatie. Een scherp zicht hebt zodat je tekens kan herkennen, besluiten durft te nemen en afstand neemt van wat je tot op heden wist.

Krijg je het voor elkaar om onder de radar te duiken, onzichtbaar te worden, onhoorbaar te worden voor de vijand en binnen een uur de route naar de vrijheid te vinden?

Je hebt maximaal een uur om de Escaperoom te spelen. Je wordt 5 minuten van te voren verwacht voor de speluitleg en naderhand kan je in het Museum nog even rond kijken of een drankje nuttigen (na sluitingstijd van het museum krijg je een toegangskaart om het museum op een ander moment te bezoeken).

Voor mensen die slecht ter been zijn is deze Escaperoom niet geschikt

Minimale leeftijd: 12

2 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

70,00 tot 120,00 euro totaal per game(Prijs per spel is afhankelijk van het aantal personen dat speelt)
Reviews

Review toevoegen

Leerzame, zeer goed uitgedachte escaperoom

door Dilana (25-03-2018)

Vanaf het begin word je in het verhaal meegetrokken! Een uur de tijd om de weg naar je vrijheid te vinden... een goed uitgedachte room op een zeer mooie en goede locatie: het nationaal onderduik museum: als je ergens de weg naar vrijheid moet zoeken, is het hier! Mooie spel elementen waarbij communicatie zeer belangrijk is: dat hebben we wel gemerkt! De tijd dringt en je bent geneigd erg snel te werk te gaan, iets wat ons genekt heeft: net niet gehaald... desondanks toch een erg leuke en goede ervaring rijker! Voor de vrijwilligers wie de escaperoom leiden: petje af, maar ga vooral zo door!!


Een ervaring om niet snel te vergeten

door Rick (29-01-2018)

Een escaperoom in een onderduikersmuseum. Erg origineel verhaal met idem escaperoom. Lastig thema dus ook lastige puzzels. Helaas net niet op de goede manier ontsnapt


Erg leuke, moeilijke, originele room

door Rowie (24-12-2017)

We hebben het als erg leuk ervaren. Alleen toch wel jammer dat we het niet gehaald hebben. Erg benieuwd wat er nog na zou komen. Misschien toch iets te? We gaan snel het museum bezoeken.Review toevoegen


Voornaam:
E-mail:
Sterren:
Beschrijf je bezoek in 1 zin:
Algemene ervaring: