Rock City Escape

Magie dichtbij. Wie de brede oprijlaan van het O.L.V. ter Eemklooster opdraait, komt opeens in een andere wereld terecht. Het is een parkachtig landschap met klaterende fonteinen, grote grasvelden en schaduwrijke bossen. Je vindt er bijvoorbeeld een indrukwekkende kapel, een statige klokkentoren, lange gangen, onverwachte loggia’s, lieflijke binnenpleinen, kunstwerken en statige trappenhuizen met sierlijke trapleuningen. Overal voel je de magie van het klooster.

Maar is alles wel zo rustig als het lijkt…?

Met je team word je door de catacomben van het klooster geleid en naar de kamer gebracht. Aan de muur hangen wat religieuze prenten, in het midden staat een grote tafel met wat attributen erop, in de hoek van de kamer zie je een piano. Dan gaat de deur op slot. De timer op het scherm in de kamer geeft aan dat je een uur hebt om de deur naar je vrijheid te openen. De tijd tikt. Even staan jullie verdwaasd om je heen te kijken, dan begint iedereen driftig te zoeken naar aanwijzingen. Iemand hoort een vreemd geluid. Was het één van jullie? Of is de legende van Bloody Mary echt..?

Contactgegevens

Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort
06-22656385
info@rockcityescape.nl
http://rockcityescape.nl


Openingstijden

Dagelijks van 10:00 uur tot 24:00 uur.
Beschikbare tijdsloten:
10:00 uur
11:30 uur
13:00 uur
14:30 uur
16:00 uur
17:30 uur
19:00 uur
20:30 uur
22:00 uurBloody Mary

De Legende
Waarschijnlijk heb je wel eens van de legende van Bloody Mary gehoord. Er doen vele variaties van het verhaal de ronde, een daarvan is dat Mary jaren geleden een Zuster van het klooster was. Men zegt dat haar wraakzuchtige geest het klooster lange tijd geleden heeft verlaten. Men heeft het mis.. Zeg 3 keer haar naam voor een spiegel en Bloody Mary zal verschijnen. Met alle gruwelijke gevolgen van dien.

De Kamer
Bloody Mary.. Bloody Mary.. Bloody Mary.. Roept dit ritueel werkelijk deze donkere, geteisterde geest op, of is het wonderbaarlijke fantasie die de goedgelovigen beetneemt? Er is slechts één manier om daar achter te komen. Nieuwsgierig? Als je dapper genoeg bent, ga de kamer in en ontrafel het mysterie van Bloody Mary, maar wees gewaarschuwd: je zal nooit meer dezelfde zijn!

Je team
Vroeger zaten jullie op het kloosterinternaat. Jullie hebben het spel Bloody Mary gespeeld, waarna een klasgenootje spoorloos is verdwenen. Ook nu, zelfs na alle verstreken jaren, worden jullie nog altijd dagelijks geplaagd door nachtmerries, angst en schuldgevoel: het is tijd om uit te zoeken wat er toen precies is gebeurd, en daarbij uit handen te blijven van Bloody Mary.

Niet geschikt voor jeugdige deelnemers en mensen zonder stalen zenuwen!

Minimale leeftijd: 16

3 tot 6 personen

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

115,00 tot 125,00 euro totaal per gameMaandag t/m donderdag EUR 115, vrijdag t/m zondag EUR 125
Reviews

Review toevoegen

Gave escaperoom, één met een verhaal .

door Rob (16-01-2019)

Heel gevarieerd; niet alleen doen maar ook nadenken over de aanwijzingen en de effecten. Alles hangt met elkaar samen. Dit vraagt teamwork om eruit te komen. Mooi en verrassend opgezet. Ook de omgeving van het oude klooster is schitterend.


Een aanrader!

door mariska (14-01-2019)

Een aanrader! Zit goed in elkaar en spannende special effects :-)


Mooie room met verrassende elementen.

door Marco (26-12-2018)

Fantisch verhaal! Goede setting en heel erg inlevend. Erg aardige en behulpzame medewerkers. (Voor mij) weer geheel nieuwe elementen. Leuk om zo met de familie te doen.


Spannende escape room op toplocatie

door Tessa, Sanne en Anita (23-12-2018)

Wat een mooie locatie voor een escape room!! Het was al donker, miezerig weer en volle maan. Je zit gelijk in de juiste sfeer. De kamer zelf is uitdagend, maar zeker niet onmogelijk. Wij waren met 3 mensen, waarvan er 2 nog niet eerder een escape room hadden gespeeld. Veel verschillende puzzels en net op tijd ontsnapt. Een echte aanrader (zeker voor mensen die van dit genre houden). Alweer zin in de volgende escape room op die locatie! We komen zeker terug!!


Een complete ervaring

door Thomas (22-12-2018)

Normaal gesproken schrikken Escape Rooms met veel cijfersloten mij af, aangezien dit vaak een gebrek aan techniek betekent. Bloody Mary heeft dit vooroordeel tegendeel bewezen en laat zien dat “old skool” cijfersloten en prachtige techniek prima samengaan. De locatie van Bloody Mary is uitmuntend, net zoals het ontvangst en de inrichting van de Escape Room. De kamer is super doordacht en op elk detail is gelet. Daarnaast vond ik het zelf enorm leuk dat er vrijwel nooit maar één puzzel tegelijk op te lossen was. Wanneer je Bloody Mary met zes mensen bezoekt, weet je zeker dat je je niet staat te vervelen. Kortom, een enorme aanrader! Wij kijken al uit naar de nieuwe Escape Room van Rock City Escape!


GEWELDIGE ERVARING

door Henk Thiecke (10-12-2018)

Gisteren 9 dec. 2018 voor het eerst kennis gemaakt met een Escape room. Samen met mijn maatje Ron Weggelaar en zijn vrouw To, en mijn meisje Alie geprobeerd om via de info de uitgang te bereiken... helaas wij zijn blijven steken in de eerste kamer, maar ook daar ben ik niet rouwig om... het was leerzaam en geweldig leuk. Maar ook de ontvangst en natafelen was meer dan gezellig... een echte aanrader wat mij betreft...


Spannend!

door Rudy (30-11-2018)

In het donker konden wij de entree naar de escaperoom niet direct vinden op het uitgestrekte terrein, dit verhoogde direct de spanning en 1 telefoontje hielp ons direct op de goede weg. Enigszins verlaat werden wij heel hartelijk ontvangen en kregen een mooie introductie op wat ons te wachten stond..Sommigen hadden al eerder ervaring opgedaan met een escaperoom maar niet iedereen. We gaan niets verklappen maar het was enorm leuk! De spanning werd door de mooie effecten goed opgevoerd en de puzzels varieren van "te doen" tot "net nog te doen" . Wij konden allemaal aanvullend onze skills kwijt. Schitterend verhaal en heel mooi navolgbaar door de verschillende uitdagingen. Het zit allemaal heel goed in elkaar en wij hadden een topavond waar nog lang over werd nagepraat. Kortom: flinke aanrader voor beginners en gevorderden op een prachtige locatie met heel veel sfeer. Die nieuwe escaperoom die er aan komt gaan wij zeker bezoeken! Bedankt!


Geweldig!

door Jacqueline (26-11-2018)

Eindelijk reisden we af naar Amersfoort en de ervaring was de reis meer dan waard. Bij aankomst is natuurlijk het klooster al fantastisch....de sfeer zit er gelijk al helemaal in. Als vanzelfsprekend zijn we heel gastvrij door de eigenaresse ontvangen, ondanks dat wij helaas iets verlaat waren (sorry en dank voor het begrip). Toen was het zover. We werden meegenomen door de kelders van het klooster en de spanning begon je al aardig te voelen...zou dit dan de eerste echte enge kamer worden voor mij? Verhaal over het klooster is echt van toegevoegde waarde en de introductie was goed....wij waren er klaar voor! Alles in de kamer ademt een oud klooster uit....alle attributen kloppen....puzzels zijn leuk en goed om te doen en ik ben enorm blij over de mooi afgewerkte kamer en alle schitterende decorstukken...maar terug naar onze Mary. Het verhaal klopt, is goed te volgen en er is voldoende voor een ieder te onderzoeken, waardoor we lekker bezig waren. Leuk dat er zoveel samenwerking nodig is. Laat ik het licht, soundscape, special effects niet vergeten! Overweldigend en schitterend! Het hintsysteem is mooi subtiel verwerkt en ook leuk en handig dat het je duidelijk wordt gemaakt als je het niet goed doet....ik verklap niets! Onderkoeld begonnen we aan de escaperoom en oververhit kwamen we er met slecht nog 1 minuut op de klok er weer uit. Natuurlijk leuk als je de kamer oplost....maar over deze kamer zou ik net zo enthousiast zijn als ik het niet gehaald zou hebben. Deze kamer is af....en dan ook helemaal af! Chapeau voor de makers...je ziet en voelt hun passie en daar hou ik van. Ik kijk nu al uit naar jullie volgende kamer.


Een van de beste die wij hebben gedaan.

door Rody (25-11-2018)

Het totaalplaatje klopt. Aankomst, inleiding en de kamer...alles was geregisseerd. De puzzels waren uitdagend maar niet te ingewikkeld wat de vaart er bij ons in hield. Het geluid mag wel iets opzwepender om ons echt met het hart in de keel te laten escapen.


WOW, GENIET, SPANNEND, LEUK

door Nicolle (08-10-2018)

Voor de eerste keer een escaperoom gedaan (en dat op m'n 57ste). Rock City Escape Bloody Mary. Locatie is fantastisch! Een oud klooster. Leuk ingeleid met een goed verhaal. De escaperooms zijn helemaal in thema met spannende effecten. En: we zijn op tijd ontsnapt. Kortom WOW wat een aanrader! Genieten!


Geweldige, griezelige puzzel escaperoom

door Sandra (08-10-2018)

Rock City Escape is een escaperoom voor beginners en gevorderden. Het griezelige thema wordt door de locatie en presentatie mooi naar voren gebracht, waardoor vanaf ontvangst de sfeer voor de kamer wordt gecreëerd. Mijn team heeft nog de hele dag plezier gehad in het napraten van onze escape ervaring!


Supergave spannende ervaring!

door Angela (01-10-2018)

Hele toffe locatie, komt het verhaal ten goede. Goed in elkaar gezet! Aanrader.


Briljant!

door Anthony - KGU Recruitment (08-09-2018)

Briljant! Gave locatie! Top en spannend thema (gillende collega's :-)! Meerdere kamers gedurende het uur en fijne subtiele tips, zodat wij er binnen het uur (nog 1.46 minuut op de klok) uit zijn gekomen! Kortom: aanrader voor iedereen (zowel ervaren als nieuwkomers) en nogmaals...een briljant en spannend concept!


Spannend, actief entertainment

door Simone (02-09-2018)

Prettige ontvangst en tijdens de introductie loopt de spanning al op. De escaperoom zit goed in elkaar, mooi gedaan. Erg leuke manier om actief met elkaar bezig te zijn en samen te werken. Speciale effecten maken het extra spannend, maar we hebben daarna goed geslapen. Zeker een aanrader!


GE-WEL-DIG!

door Tug (18-08-2018)

Het was een te gekke avond , heel erg genoten. Heel vriendelijk ontvangen en een super aardige gastheer. De escape room zelf was fantastisch, alle special effects , raadsels en geheime in de kamer(s) echt geweldig. Zeker een aanrader! Binnekort kringen ze een nieuw thema en ook die zullen we bezoeken. Rock city bedankt voor deze leuke herinnering!


Spannende, uitdagende escaperoom

door Lida (18-08-2018)

Na al heel wat escaperooms gedaan te hebben, werden we toch weer heel verrast door deze geweldige ervaring! Al gelijk bij binnenkomst raak je onder de indruk van de prachtige locatie, waarna de leuke gastheer met een ietwat griezelig verhaal over het verleden van het klooster en uiteraard over de legende van Bloody Mary de spanning nog wat opvoert. De escaperoom zelf biedt alles wat je van een goede escaperoom mag verwachten en nog een beetje meer door het spannende verhaal. Leuke, uitdagende puzzels, prachtige geheimzinnige aankleding van de ruimtes en een griezelige sfeer door de visuele- en geluidseffecten. Kortom; een spannende escaperoom (met als enige nadeel dat een uur te snel voorbij gaat 😉). En ontsnappen met iets meer dan 6 minuten op de teller was de bonus. Gewoon gaan doen deze escaperoom!


SUPER ervaring!

door Jane (05-08-2018)

Bloody Mary was voor ons een eerste ervaring met een escape room, dus wij hebben het niet gered. Maakt niet uit want we hebben ondertussen een MEGA ervaring gehad die maakte diepe indruk en waarover we nog veel praten en onszelf een beetje uitlachen (wij moesten vaker gillen). Eng, intens en super goed gedaan, Bloody Mary is tot in de puntjes over nagedacht en gerealiseerd in de sfeer van een historisch en zeer creepy klooster. Hele goede puzzels: echte hersenkrakers die soms een beroep doen op je geduld. Absoluut een aanrader!


Geweldige ervaring

door Marianne (30-07-2018)

De escaperoom bevindt zich op een mooie lokatie in een klooster. De ontvangst was heel leuk en langzaam werd de spanning opgevoerd. Het was een super belevenis met best moeilijke puzzels en opdrachten. De geluid en beeldeffecten waren heel goed en vaak was het best schrikken. We hebben het heel leuk gevonden en we kwamen eruit met nog 1 minuut op de klok....


Fantastische ervaring, kon niet beter!

door Sanne (23-07-2018)

Doodenge escape room, maar wel net zo eng dat we het aankonden. Mooie aankleding en moeilijke puzzels. Personeel was zeer vriendelijk en de locatie top. Soms kwamen de hints iets te snel. Zeker genoten van het uitje.


Super mooi en super leuk!

door Anneroos (15-07-2018)

Erg mooie locatie, fijne mensen en erg mooie escape room!


Super!

door Dames groep (04-07-2018)

Mooie locatie. Erg leuke escape room. Zeker een aanrader!


Super spannend

door Ruth (23-06-2018)

Ontzettend leuke en spannende escape room. We hebben hard gegild en gelachen, maar ook goed samengewerkt. Mooie locatie en aankleding. Aanrader!


Fantastisch

door Sabina (11-06-2018)

Gister daar geweest. Wat een prachtige omgeving. Ook het verhaal vooraf aan de escape room past heel mooi bij de omgeving en de escape room. De escape room zelf is ook erg mooi in de sferen van het verhaal. Met veel hints hebben wij (6meiden) het gehaald binnen de tijd ;) Ook de begeleiding vooraf en achteraf was super.


Fantastische escape room!

door Lianne (26-05-2018)

Whauw, wat een fantastische sfeer in deze escape room. De locatie is prachtig, in een oud klooster en het verhaal en het decor daaromheen echt heel spannend en knap gedaan. Leuke puzzels, waarbij je veel moest samen werken, leuke onverwachte effecten. Daarnaast ook een fijn en gastvrij ontvangst. Dit was mijn derde escaperoom, maar tot nu toe mijn favoriet!


Spannend. avontuurlijk en super leuk.

door Willem (13-05-2018)

Heel professioneel opgezet en uitgedacht. Ontzettend leuk om te doen zoals wij met een groep broers en zussen. Vriendelijk en gastvrij ontvangst en heel goede begeleiding. Zeker een aanrader!!!!!


Spannend spel op een zeer mooie locatie

door Lourens (13-05-2018)

Geweldige escaperoom op een mooie en tot de verbeelding locatie. De samenwerking die nodig is om de puzzels op te lossen maakt het spel extra leuk. Aardig personeel. Prettige ontvangst. Een absolute aanrader!!!!


Geweldig avontuur doordacht thema en super sfeer!

door Kayleigh (18-03-2018)

Hele fijne ontvangst en prachtig entree, voor alles is gezorgd en het spel zelf is nog beter. Je wordt echt het verhaal en avontuur in gezogen en krijgt een enorme adrenaline kick. De aankleding en attributen die gebruikt worden zijn heel tof en eigenlijk is het super gevarieerd en afwisselend qua puzzels en oplossingen. Net aan gehaald met drie man, daarna nog even nagepraat met de toffe mensen die hierbij betrokken zijn! Doen deze escaperoom!


Spannende escaperoom op een geweldige locatie!

door Stephanie (08-03-2018)

De escaperoom en het verhaal eromheen zitten goed in elkaar. Daarnaast is de locatie ook heel gaaf, waardoor je extra goed in het verhaal zit!Review toevoegen


Voornaam:
E-mail:
Sterren:
Beschrijf je bezoek in 1 zin:
Algemene ervaring: