The Escape Artist

The Asylum

The story of Amy who lost her whole family due to a tragic fire. Everybody blamed her and she
ended up being admitted to our Asylum. But was she really responsible?

Things are not always as they seem…Try to find out what happened, if you can make it till the end, that is!
Let yourself get locked in one of our 2 unique escape rooms with a team of friends, family or colleagues.
-----------------------

The Apple of my Eye

Rumours of Alfred Hitchcock mentally abusing his lead actresses have been circling for years. Not letting them eat for days, are among a few of the many allegations made against the "Master of Suspense,” But is there any truth to this? Follow our lead actress during the filming of one of his last masterpieces. She might need your help!
-----------------------------------
You have exactly 1 hour to find and solve the hidden clues and puzzels that will eventually help lead you to your possible ESCAPE!
Our escape rooms are great for a teambuilding event, bachelor(ette) party or anybody who is looking for a fun experience.

Both of our room are equipped with state of the art light & sounding effects to make your experience even more unforgettable!
Guests are more than welcome to help themselves to a beverage in our reception and enjoy our free Wi-Fi.


We are wheelchair accessible, but unfortunately advise against entering our rooms if you suffer from epilepsy and/or claustrophobia.

Enter at your own risk!





Contactgegevens

Rozengracht 72 H
1016 NE Amsterdam
0643174337
info@theescapeartist.nl
http://www.theescapeartist.nl


Openingstijden

Mon: 10:00-22:00
Tue: 10:00-22:00
Wed: 10:00-22:00
Thu: 10:00-22:00
Fri: 10:00-22:00
Sat: 10:00-22:00
Sun: 10:00-22:00



The Asylum

The story of Amy who lost her whole family due to a tragic fire. Everybody blamed her and she ended up being admitted to our Asylum. But was she really responsible? Things are not always as they se...
Meer info en reviews


Minimale leeftijd: 16

2 tot 7 personen

Moeilijkheidsgraad: Normaal

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

Vaste prijs: 100,00 euro




The apple of my eye

No contact from the outside world for months, not letting them eat for days, are among a few of the many allegations made against the "Master of Suspense,” But is there any truth to this?
Meer info en reviews


Minimale leeftijd: 16

2 tot 7 personen

Moeilijkheidsgraad: Normaal

Je hebt 60 minuten om de kamer uit te komen.

Vaste prijs: 100,00 euro






Reviews

Review toevoegen

Great experience

door Jose (12-12-2017)

Even it was my first escape room I got the same thoughts as another team member who already finished few escape rooms: a really good impression about how well organized were the puzzles, the atmosphere, the story... We all finished the experience really good vibes and I would recommend it with no doubt!


griezelig leuk

door Wendy (16-10-2017)

Via Groupon heb ik "Asylum" geboekt. Geen problemen gehad zoals andere mensen beschreven, alles verliep soepel. We hebben de kamer met 6 mensen gespeeld. Alles was goed uitgewerkt en er hing een onheilspellend sfeertje. De kamer zat goed in elkaar en de puzzels waren goed qua moeilijkheidsgraad. Niet te makkelijk, ook niet te moeilijk. Na af en toe flink in spanning gezeten te hebben en over ons schouder te hebben gekeken, zijn we binnen de tijd ontsnapt. Zeker een aanrader deze escape room!


Opgelicht?

door Arno (10-09-2017)

Voor de tweede keer stonden we voor een gesloten deur en hek. Buiten. Geen contact te krijgen met deze escape room, op geen enkele wijze. Wel stond er de tweede keer een tweede groep voor dezelfde kamer te wachten, ook zonder dat zij het spel konden spelen. Er was gewoon niemand van deze escape room. Dit lijkt op al dan niet bewuste oplichting.


Zaak gesloten / hek dicht / voicemail

door Corine (09-09-2017)

Op 19 augustus 2017 hadden wij de kamer the apple of my eye om 10:00 gereserveerd. Helaas was op het afgesproken tijdstip het hek gesloten en niemand aanwezig of telefonisch bereikbaar. Op 9 september 2017 om 11:30 mochten wij de kamer alsnog komen spelen. Ook nu stonden wij voor een gesloten deur en was eveneens niemand aanwezig of telefonisch bereikbaar. Eveneens op 9 september 2017 de kamer asylum gereserveerd om 16:00. Op het afgesproken tijdstip nog steeds een gesloten hek. Tevens een tweede groep die dezelfde kamer op hetzelfde tijdstip had geboekt en eveneens betaald. Telefonisch wederom niemand te bereiken.


Zaak gesloten.

door Samantha (09-09-2017)

Ik heb twee kamers geboekt om 14h30 en 16h00 op 9 september 2017. Met zeven personen stonden we te wachten, maar het hek bleef dicht. Ook een andere groep kwam opdagen die gelijkertijd met ons één van de kamers had geboekt. We hebben meermalen geprobeerd telefonisch contact te krijgen, maar er komt geen gehoor. Dit is iets wat ik ook al in eerdere reviews heb gelezen, en ook kennissen van mij hebben voor een dichte deur gestaan. Ook om 16h00 was er niemand te bekennen. Toen ik later op de avond wederom langs de Rozengracht liep zag ik een nieuwe groep zich verzamelen, wederom voor een dichte deur. Boek deze kamers alsjeblieft niet, er zijn genoeg andere kamers waarbij wel zeker is dat je binnen kunt. Ik heb nu al te vaak gehoord (en meegemaakt) dat de eigenaars van deze organisatie niet komen opdagen. Ga je geld niet hierin stoppen, want je bent het kwijt.


Geweldig!

door Daphne (24-08-2017)

Met z'n vieren de kamer Asylum gedaan. Geweldig concept en goed uitgewerkt! Ook nog een spontane medewerker.


Erg spannend!

door Elsemiek (22-08-2017)

Onlangs deze escape room samen met collega's gedaan. Was super spannend en sommige collega's waren heel erg bang. Alles zit goed in elkaar en alle licht & geluids effecten maakten onze ervaring compleet. Vooral Amy was heel erg eng. Zou deze kamer zeker aanraden!


Tegenvallend

door Kim (15-08-2017)

Geen vriendelijke service, geen drankje na afloop zoals beloofd. Het enige wat eng was was dat de spelleider zei dat het eng werd. Hij zei als je Amy ziet mag je haar niet aanraken. Hierdoor verwachtte we de hele tijd dat Amy kwam maar dit gebeurd helemaal niet. Hierdoor is het spel voor mij echt verpest. Ik hoef de andere kamer van ze niet te proberen.


Super eng maar heel leuk!

door Robin (11-08-2017)

Het was de eerste keer voor een aantal van ons om een escape room te doen. De kamer was heel goed in elkaar gezet en met alle geluiden en lichten werden we allemaal toch echt bang. Na een aantal hints hebben we het gelukkig wel gehaald. Zeker een aanrader


Top!

door Natasja (09-08-2017)

Erg leuk! Goed bedacht en in elkaar gezet. Vriendelijk ontvangen. Zeker een aanrader


Klotsende oksels

door Sietske (08-08-2017)

Kamer zat goed in elkaar met uitdagende en oplosbare raadsels. Erg mooi / levendig decor. Voor ons was het een beetje te eng.. Konden ons niet goed concentreren op de raadsels vanwege alle enge afleiding. Aardige gastvrije eigenaar die Volgens mij Een vermakelijk uur heeft gehad aan De achter de deur van de kamer ;-) (gegil, gehuil etc.)


Geweldig

door Monica (07-08-2017)

Vorige week met 5 vriendinnen the asylum gedaan. tot nu toe 3 andere escape rooms gedaan maar deze voert de boventoon. het decor was prachtig, maakte indruk en zorgde voor spanning. de raadsels waren goed doordacht. super leuke en spannende uur gehad. eigenaar is duidelijk en vriendelijk.


Met stip in mijn top 3 (tot nu toe)

door Angelique (04-08-2017)

Entourage was mooi, duidelijk zorg aan besteed. De beleving was er zeker. één van ons, dook zelfs even achter de paal :)! De opdrachten/puzzels waren verrassend/creatief en wat ik zelf heel leuk vond, je verbouwde de kamer ook echt :) Ja, ik vond het echt een aanrader. Deze kamer is dan ook in mijn top 3 beland (heb nu 7 kamers gespeeld). Complimenten.


Spannend & leuk!

door Iris (01-08-2017)

Al vele kamers gedaan maar deze staat toch wel in de top! Spannend, creatief in elkaar gezet en vele attributen. Kortom heel leuke kamer en zou hem aan iedereen aanraden! Ook erg vriendelijke medewerker en een goede ligging (makkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal station). Wij komen zeker nog een keertje terug voor de andere kamer.


SUPERLEUKE PUZZELS!

door Lieke (29-07-2017)

Het was een hele leuke en spannende kamer. De puzzels waren origineel en er waren verrassende elementen. We komen de 2e kamer ook zeker doen!


Spannend!

door Amber (28-07-2017)

Hele spannende kamer , mooi opgebouwd en leuke puzzels .


Scary, intriguing, challenging and so much fun!

door Sophie (24-07-2017)

The most fun while being seriously scared. The whole experience around the escape is amazing. The clues all connect well and the overall atmosphere that was created kept the adrenaline pumping at a very high level! Would definitely recommend!


Worst experience ever!

door KY (22-07-2017)

Slechtste ervaring met een escaperoom ooit! Leugenaar! Via Groupon gereserveerd voor The Escape Artist- The Asylum. Een uur voor de gereserveerde tijd werden we gebeld, dat er was dubbelgeboekt. De reserveringssysteem van Groupon kwam niet overeen met hun eigen reserveringssysteem en niet-Groupon klanten hebben voorrang. We gaven aan dat we bereid waren om de andere kamer te spelen, maar die was volgens hun ook dubbelgeboekt. Als optie konden we op een andere dag spelen of geld terug krijgen. Tot zover alles prima. We waren al in de buurt van de escaperoom, dus we besloten langs te gaan om het face-to-face af te handelen. En wat bleek toen we aankwamen?? Geen lichten, deur op slot met de ROLLUIKEN NAAR BENEDEN!!! (Zie foto!) Escape room nog een keer gebeld en toen werd er gezegd als de medewerkers binnen zijn dat de deur altijd op slot wordt gedaan. Nou het lijkt ons sterk dat dan ook de ROLLUIKEN NAAR BENEDEN worden gedaan als er mensen binnen zitten. We gaven aan dat we het geld terug willen krijgen en hij zal de volgende dag met Groupon gaan regelen. Voor 17.00 zouden we telefonisch en per email krijgen. NIET DUS! Teruggebeld en hij zei dat zijn Groupon contact persoon niet aanwezig was, maar ze zal woensdag aanwezig zijn. Hij zal in de ochtend aanwezig zijn en voor 15.00 zouden we bericht krijgen. Rond 16.00 nog steeds geen bericht en dus weer contact opgenomen met the Escape Artist. De gesprek die volgde, was uiterst zeer onaangenaam en onbeschoft te noemen. Zijn letterlijke zin: Weet je wat je moet doen, app je naam en je rekeningnummer zodat je je 50 eurootjes terugkrijg, want ik wens niet elke dag gespamd te worden. Een screenshot zal gestuurd worden als het geld is overgemaakt. Het geld zou diezelfde dag nog worden overgemaakt. Maar zoals te verwachten, 4 dagen later nog geen enkel bericht en geld ontvangen. In de tussentijd al contact opgenomen met Groupon, die het verder zal afhandelen. Nou meneer Jona, als u zich aan de afspraken houdt en niet alleen met slechte smoezen en dan nog klanten onbeschoft te woord staan, dan is er nog hoop dat je Escaperoom een succes wordt. Eén telefoontje per dag na de afgesproken tijd is niet stalken. U kunt ons nog verrassen door dit netjes af te handelen. We wachten nog geduldig op een positief bericht.


Overall a fantastic experience.

door David (13-07-2017)

Fantastic Escape Room experience. Me and my friends went for the The Asylum room. As soon as you walk the room grabs you by the throat. Great tense atmosphere with great special effects.The puzzles are very well thought out and diverse at the same time. They puzzles all connect well to the story and the room continued to surprise us throughout the 1 hour we were 'locked in'.



Review toevoegen


Voornaam:
E-mail:
Escape Room:
Sterren:
Beschrijf je bezoek in 1 zin:
Algemene ervaring: